Wim Bervoets

19 MRT 2018

Tom Boonen wordt autoverkoper

Nee, het is nog te vroeg voor een aprilgrap. Ex-wielrenner Tom Boonen gaat echt auto’s verkopen. Exclusieve luxewagens dan nog. Is zijn Donkervoort-avontuur dan al afgelopen?

Een jaar geleden was er namelijk nog sprake van dat Tom Boonen de ambassadeur werd van het Nederlandse sportwagenmerk Donkervoort. Dat bleek nu een bliksemafleider, zo vertelde de ex-wielrenner aan de krant De Tijd.

“Ik was aan het nadenken om voor mezelf te beginnen in de aan- en verkoop van exclusieve auto’s”, verklaart Boonen in de krant. “Ik was al op zoek naar iemand die mij auto’s kon leveren. Toen stootte ik op Carconnex”. Dat bedrijf uit Tienen verkoopt auto’s aan professionele handelaars.

De ex-wielrenner slaat nu de handen in elkaar met Carconnex en wordt een van de drie zaakvoerders en medeaandeelhouders van IconicCars. Dat bedrijf koopt en verkoopt exclusieve luxewagens en sportwagens, met een prijskaartje van € 200.000 tot ettelijke miljoenen.

Topstukken

Hoe exclusiever, hoe liever, lijkt het motto van IconicCars wel te zijn: de topstukken van het nieuwe bedrijf bestaan uit een Bugatti Veyron, Ferrari Sergio, McLaren P1 GTR, en… de Italdesign Zerouno. Gefortuneerde autoliefhebbers weten waar naartoe.

Advertentie
Advertentie
Advertentie