Sébastien Vanhouche

5 DEC 2022

Top 5 van de toekomstige waterstofauto’s

Hoewel je op dit moment enkel de Toyota Mirai en de Hyundai Nexo kan kopen, tonen steeds meer autobouwers interesse in waterstof als alternatief...

5. Toyota Hilux 



De Japanse autobouwer is bijzonder geïnteresseerd in waterstof! Na de Mirai en meer recent een GR Yaris die aangepast werd voor deze brandstof, is het nu de beurt aan de Hilux. De eerste prototypes met brandstofcel worden in de loop van 2023 in Engeland geassembleerd.

4. Honda CR-V



Terwijl we er in Europa nog op wachten, is de nieuwe Honda CR-V al te koop in de VS. Hij krijgt zelfs een plug-in hybride waterstofaandrijving, die gemonteerd zal worden in dezelfde fabriek waar de autobouwer zijn NSX assembleerde! Deze CR-V, die gebruikmaakt van een technologie die lijkt op wat Renault deed in zijn Scenic Vision Concept, zou in 2024 het levenslicht moeten zien.

3. BMW iX5 

We praten al lang over een X5 die rijdt op waterstof, maar nu wordt het concept realiteit! Het Beierse merk is begonnen met de assemblage van een beperkte reeks auto's die in de lente van 2023 de weg op moet om de levensvatbaarheid van deze technologie te testen.

2. Hopium Machina 

Net als de eerder genoemde auto's zou de Hopium Machina werkelijkheid moeten worden, maar in een wat verdere toekomst. De Franse autobouwer is immers niet van plan om vóór 2025 auto's te produceren... Toch bestelde Agilauto, de autofinancieringstak van de Franse bank Crédit Agricole, al 10.000 exemplaren van het model!



1. Viritech Apricale

De Viritech Apricale is lang niet de enige sportwagen op waterstof die de komende jaren verwacht wordt. Maar met uitzondering van de Hopium Machina lijkt deze het meest productieklaar! Het Britse merk heeft immers aangekondigd dat de eerste van de 25 geplande auto's in 2024 zal worden geleverd...


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie