Arnaud Henckaerts

15 JUN 2022

VIDEO – Eerste Bugatti Centodieci geleverd

Twee jaar na de voorstelling van de exclusieve bolide is het eerste van 10 exemplaren geleverd aan zijn nieuwe eigenaar.

Bugatti en ‘specials’, het blijft een mooie combinatie. Naast speciale edities op basis van de Chiron, zoals de Super Sport, bouwt het merk ook unieke exemplaren en kleine series, zoals de Centodieci. Die laatste is een moderne ode aan de Bugatti EB110, die in 1991 het levenslicht zag ter gelegenheid van de 110de verjaardag van de stichter van het merk, Ettore Bugatti. Nu het productie-einde van de Chiron nadert, worden de eerste exemplaren van de Centodieci gebouwd en geleverd aan hun gelukkige nieuwe eigenaars.

Inspiratiebron

Het allereerste exemplaar is afgewerkt in EB110 Blue met velgen in EB110 Sport Silver, en dat is uiteraard niet toevallig. De koper, van wie de naam niet genoemd wordt, heeft immers ook een EB110 GT in dezelfde iconische kleuren in zijn collectie. Ook het interieur put inspiratie uit die wagen.


De eigenaar van de exclusieve bolide krijgt niet minder dan 1.600 pk om mee te spelen, geleverd door de iconische 8.0 liter W16 van Bugatti. Daarmee haalt de Centodieci een top van 380 km/u en sprint hij vanuit stilstand naar 100 km/u in 2,4 seconden! Om ervoor te zorgen dat hij die prestaties goed doorstaat, werd de Centodieci bij zijn ontwikkeling onderworpen aan 50.000 kilometer van extreme testen, zowel op de weg als op het circuit, bij temperaturen van -20 tot +45 °C. Of de nieuwe eigenaar effectief veel mee gaat rijden met zijn collectiestuk, dat valt nog af te wachten.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie