Arnaud Henckaerts

2 AUG 2022

Wordt de DS E‑Tense Performance werkelijkheid?

Dat is in elk geval een piste die DS Automobiles-CEO Béatrice Foucher niet uitsluit…

Begin dit jaar toonde DS Automobiles de E-Tense Performance concept car, een sportieve elektrische coupé gebouwd rond een Formula E-bolide. Hij beschikt over twee motoren, één op de voor- en één op de achteras, die samen 815 pk en een koppel van 8.000 Nm leveren. Goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u aan in 2 seconden! Leuk speelgoed, maar een productieversie komt er toch niet… of toch?

Mogelijk een beperkte reeks?

Tegen de collega’s van het Britse magazine Autocar vertelde DS Automobiles-CEO Béatrice Foucher immers dat het niet uitgesloten is dat er enkele exemplaren gebouwd zullen worden, maar dat de prijs ervan “zeer hoog” zou liggen. De beslissing om dat te doen is volgens Foucher nog niet genomen – maar dus ook nog niet van tafel geveegd.

De kans dat je de E-Tense Performance ooit op de openbare weg zal tegenkomen, is echter sowieso nihil. Omdat hij gebaseerd is op een Formula E, is de homologatie ervan uitgesloten. Zo’n wagen zou volgens de CEO ook niet passen in het gamma van DS Automobiles, waar eerder gemikt wordt op luxe dan op sportiviteit, getuige de nieuwe presidentiële limousine van Emmanuel Macron. Maar voor de exclusieve uitstraling als Frans luxemerk (of was dat Bugatti?) zou het natuurlijk wel mooi zijn om enkele ‘track-only’ exemplaren te bouwen die de prestaties van het merk in de Formula E toch iets dichter bij de auto’s in de showroom te brengen. Dromen mag...

Advertentie
Advertentie
Advertentie