Sébastien Vanhouche

21 DEC 2022

Wordt de Golf dit jaar verslagen?

Tijdens de eerste 10 maanden van het eerste jaar moet de Duitser een Française voor zich dulden in de rangschikking van de meest verkochte auto’s in Europa!

Onlangs publiceerde Jato de inschrijvingscijfers van nieuwe auto's in Europa gedurende de eerste 10 maanden van het jaar. En tot ieders verrassing is het niet langer de Golf die het debat domineert, maar de Peugeot 208! Een eerste plaats die het Duitse model al meer dan 10 jaar innam! De Duitse compacte auto staat echter nog steeds op de tweede plaats, met slechts 37 ingeschreven exemplaren minder dan de 208...

Het voordeel van een breed gamma... 

De 208 kan natuurlijk wel rekenen op een 100 % elektrische versie, die op de 4de plaats staat van de verkopen van het genre. Een versie die de Golf niet biedt, althans nog niet... Een breed motorengamma waarmee de Franse auto kan streven naar de titel van populairste auto in Europa in 2022! 

Stijging van de verkoop op alle vlakken

Meer in het algemeen is het interessant om te zien dat de Europese markt zich heeft hersteld. De meeste modellen boeken vooruitgang qua inschrijvingen, ook de elektrische auto's. Van die laatste zijn er zelfs meer dan een miljoen exemplaren verkocht sinds het begin van het jaar! Op dat vlak staat Volkswagen echter nog steeds aan de leiding met zijn ID.4 en ID.3, die de twee topplaatsen in de ranglijst innemen.


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie