Sébastien Vanhouche

6 FEB 2023

Zeekr X: het derde model van het merk

Zeekr stelt het design en de naam van zijn compacte SUV voor, maar zonder meer prijs te geven…

Vorige week werd hij nog gespot in het hoge Noorden. Vandaag onthult Zeekr al de naam en het finale ontwerp van zijn compacte SUV. Na de al bekende 001 en 009 had de nieuwkomer naar alle verwachtingen 003 kunnen heten, maar uiteindelijk krijgt hij de naam Zeekr X!

SEA-platform, 0 naar 100 “in 4 seconden” en...? 

Hoe de Zeekr er aan de buitenkant zal uitzien, weten we nu dus. Maar de premiumafdeling van de Chinese Geely-groep zwijgt verder nog in alle talen over het interieur en de technische kenmerken. We vernemen wel al dat de nieuwe Zeekr zijn SEA-platform zal delen met de toekomstige Volvo EX30, de opvolger van de Lynk & Co 01 en de huidige Smart #1. Maar verder wordt enkel een 0 naar 100-sprint “in 4 seconden” aangekondigd. 

Nog niet voor morgen

Het is dus nog even wachten voor we te weten komen wat er schuilgaat onder het 4,45 m lange koetswerk en de wielbasis van 2,75 m. In China komt deze Zeekr pas in de loop van 2023 op de markt en in onze contreien is het zeker wachten tot eind dit jaar of zelfs 2024. Intussen gaan de wintertests trouwens gewoon verder.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie