Sébastien Vanhouche

2 MRT 2023

Fisker Pear: we weten al (iets) meer…

De Amerikaanse autobouwer heeft onder andere een paar foto’s vrijgegeven van zijn ‘betaalbare’ elektrische model.

Terwijl de eerste exemplaren van de Ocean SUV van de band rollen, timmert Fisker verder aan de weg naar zijn toekomst. Zo heeft de Amerikaanse autobouwer met een eerste prototype van de Pear het definitieve design van zijn kleine elektrische SUV vastgelegd. En dat toont het nu aan de wereld… zij het voorlopig nog een beetje flou. 

4,5 meter lang en meer dan 480 km rijbereik

De foto’s tonen nog niet alles, maar we kunnen een soort mini-Ocean ontwaren die 4,5 meter lang is. Maar toch krijgt de Pear een aantal eigen stijlkenmerken, zoals de lichten die doorlopen rondom de achterruit en op die manier een grote rechthoek vormen. Over wat er onder zijn groene koetswerk te vinden is, wil Fisker voorlopig alleen kwijt dat de ‘topversie’ meer dan 300 mijl (480 km) zal kunnen afleggen tussen twee laadbeurten.

Al 5.600 reservaties

Hoewel hij niet voor 2024 op de markt zal komen, kan je nu al een exemplaar van de Pear reserveren op de website van de autobouwer. En dat deden al 5.600 toekomstige klanten. In tegenstelling tot zijn Ocean SUV, die in Oostenrijk van de band rolt, zal de Pear geassembleerd worden in de fabriek van Foxxconn in de Verenigde Staten. Fisker mikt op een startprijs van minder dan 30.000 dollar.


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie