François Piette

9 DEC 2015

Porsche maakt een 100% elektrisch aangedreven berline

Het licht is op ‘groen’ gezet: Porsche gaat een volledig elektrisch aangedreven berline bouwen. Die is gebaseerd op de Mission E conceptwagen die in september op het Salon van Frankfurt werd voorgesteld. Dit is een grote primeur voor een fabrikant die altijd volop op de verbrandingsmotor heeft ingezet. Het commercialiseren van de wagen wordt niet voor 2019 verwacht.

De Volkswagen Groep mag het dan momenteel niet onder de markt hebben door het uitstootschandaal, bij Porsche gaan de zaken goed en blijft men investeren. De fabrikant kondigde ondermeer aan dat het 1.000 nieuwe banen creëert en dat er twee nieuwe sites worden gebouwd (een voor het lakwerk en een voor de assemblage).

Mission E
Voor het eerst in zijn geschiedenis gaat Porsche een wagen commercialiseren waar geen verbrandingsmotor in verwerkt zit. Geen brute pk’s dus, maar dat wil niet zeggen dat de prestaties niet minder indrukwekkend zouden zijn. De conceptwagen die in Frankfurt werd voorgesteld had een vermogen van 600 pk en ging van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden.

De Lithium-Ion batterijen die verwerkt zijn in de vloer van de wagen geven de Porsche een autonomie van 500 km. Door gebruik te maken van een systeem dat herladen aan 800 Volt toelaat, werd ook de laadtijd fiks terug gedrongen. In 15 minuten kun je de batterijen voor 80% herladen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie