Sébastien Vanhouche

23 MRT 2022

Mercedes neemt verantwoordelijkheid bij een ongeval tijdens het autonoom rijden!

Hoewel de Autopilot van Tesla de meest bekende is, staat Mercedes verder in de race naar autonoom rijden. En de autobouwer wil zijn voorsprong nog vergroten.

Mercedes slaat een grote slag door te verklaren dat het de verantwoordelijkheid opneemt bij een ongeval wanneer zijn Drive Pilot-technologie geactiveerd is. Het Duitse merk overtreft daarmee andere autobouwers op het vlak van autonoom rijden, waaronder Tesla. Het systeem van het merk met de ster was al het eerste dat officieel erkend werd door de Verenigde Naties! En de Autopilot is ook niet zonder fouten...

Tesla de loef afsteken

Het systeem van de Amerikaanse elektrische autobouwer is maar actief in bepaalde Amerikaanse steden. De Drive Pilot van Mercedes is op dit moment enkel inzetbaar op bepaalde Duitse wegen. Moeilijk om te vergelijken dus. Maar de Duitse autobouwer wil tegen eind dit jaar uitpakken in Californië! Daarmee wil het Tesla nog iets meer in de schaduw zetten….

Zeer, zeer beperkt

Mercedes neemt op dit moment maar weinig risico met deze verklaring. Het systeem is immers maar beschikbaar in de meest recente S-Klasse en EQS. Het werkt enkel tot een snelheid van 60 km/u en op specifieke wegen. Anders gesteld: tijdens files op de autostrade. Maar de aankondiging bewijst wel dat Mercedes het volste vertrouwen heeft in zijn product, en het toont aan in welke mate het gelooft in autonoom rijden.


Advertentie
Advertentie
Advertentie