Jean-Francois Christiaens

26 AUG 2021

Cupra UrbanRebel Concept: ontketende EV

Cupra onthult de eerste beelden van de UrbanRebel Concept. Die wil een zo radicaal mogelijke interpretatie bieden van een sportieve elektrische stadswagen. Maar achter al die show schuilt vooral de toekomstige elektrische stadswagen van de VW-groep, die in 2025 op de markt wordt verwacht.

Cupra geeft afspraak op het salon van München om kennis te maken met de UrbanRebel Concept, een conceptcar van een extreem sportieve elektrische stadswagen. De XXL-spoiler, die zo van een ruimtevaarttoestel lijkt te komen, volstaat om te beseffen wat de bedoeling is.

Op een meer rationeel vlak verduidelijkt Cupra dat deze conceptcar een eerste idee moet geven van de algemene stijl van zijn elektrische stadswagen, die in 2025 wordt verwacht. Dat model wordt gedeeld met de andere merken van de Volkswagengroep en moet de elektrische VW Up, Seat Mii en Skoda Citigo vervangen.

Cupra lijkt met andere woorden van plan om er een gespierde variant van aan te bieden. Op die manier kan het een antwoord geven aan Alpine, dat zelf ook werkt aan een meer gespierde variant van de toekomstige elektrische Renault 5.



?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie