Jean-Francois Christiaens

16 NOV 2022

Genesis X Convertible: voor het plezier!

Het luxemerk van Hyundai onthult een grote cabrio met een wegklapbaar hard dak.

De Koreaanse Hyundai-Kia groep heeft grote ambities met zijn luxemerk Genesis. Na de voorstelling van verschillende nieuwe modellen, waaronder de G90 limousine die kan wedijveren met de prestigieuze Duitse referenties in het genre, de grote elektrische SUV GV70, de middelgrote elektrische SUV GV60 of nog de G70 Shooting Brake, ontworpen om Europese klanten te verleiden, toont Genesis nu een grote coupé-cabriolet concept car. De 'X Convertible' is gebaseerd op de algemene look van de twee andere 'X' concept cars die Genesis onlangs onthulde: de 'X Concept' en 'X Speedium Coupe Concept'. Deze trilogie schetst de designtaal voor de nieuwe Genesis-producten, ontwikkeld onder leiding van onze landgenoot Luc Donckerwolke, . Met name een bijzonder charismatische lichtsignatuur 'met twee lijnen'...

Hard dak

Deze concept staat ook voor de terugkeer van de coupé-cabriolet. De laatste tijd heeft deze technologie met opvouwbare harde panelen terrein verloren aan de softtop, zoals bijvoorbeeld het geval is bij de nieuwste generatie van de Mercedes-AMG SL.

In dit geval is het uitklapbare dak aan de voorkant uitgevoerd in glas om het interieur ook in coupé-stand licht te houden.

Elektrisch

In tegenstelling tot wat zijn lange motorkap doet vermoeden, wordt deze concept car echter niet wordt aangedreven door een grote verbrandingsmotor. Het is een elektrische concept. Maar Genesis geeft geen details over zijn technische specificaties.



?

Advertentie
Advertentie
Advertentie