Pierre-Benoit Sepulchre

8 AUG 2021

Lucid Motors bereidt Europees debuut voor

Een nieuw alternatief in de puur elektrische markt.

Lucid Motors is een in Californië gebaseerde startup die de wind uit Tesla’s zeilen wil halen met een nieuw aanbod aan puur elektrische voertuigen. Het eerste model is een imposante berline die rechtstreeks met de Tesla Model S mag gaan wedijveren. En hoewel tot op heden nog geen enkele auto van de assemblagelijn is gelopen bij Lucid, is het merk vastberaden om de hele wereld te veroveren, inclusief Europa.

Het offensief start in Duitsland, waar de leveringen in 2022 zouden beginnen, zo belooft Robert Russo, de Duitse Country Manager voor Lucid Motors. Vervolgens breidt het merk uit naar Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en Frankrijk. Lucid wou oorspronkelijk nog dit jaar zijn Europese debuut maken, maar de pandemie en het tekort aan halfgeleiders hebben de productiestart vertraagd.

Air

Net zoals Tesla met zijn Model S begint Lucid zijn campagne met een topmodel, de berline Air. Die is verkrijgbaar met vermogens van 480 tot… 1.080 pk, afhankelijk van de gekozen versie. De Tesla Model S maar ook de Mercedes EQS, Audi e-tron GT en dergelijke meer mogen zich alvast schrap zetten.

De Air zal worden gebouwd in een fonkelnieuwe fabriek in Arizona, maar ook in Saoedi-Arabië. In 2023 zou een SUV volgen met de naam Gravity, en in 2025 een compacte berline. De prijzen, met een ‘basisversie’ van de Air die meer dan 87.000 dollar kost in de VS, zijn behoorlijk elitair, zodat Lucid zich van bij de start als een premium constructeur opwerpt.

Op zoek naar een elektrische wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische wagen? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze nieuwste zoekertjes voor elektrische wagens nu hier:

Advertentie
Advertentie
Advertentie