Sébastien Vanhouche

24 APR 2023

Nieuwe snoet voor de MG HS

Aan de andere kant van het Kanaal geniet de Chinees-Britse SUV van een midlifefacelift die grote veranderingen met zich meebrengt qua looks.

De MG HS is bij ons beschikbaar als plug-inhybride en tegenwoordig ook gewoon met een verbrandingsmotor. Het model krijgt in het VK nu ook zijn midlifefacelift. De Chinees-Britse SUV is misschien maar sinds 2021 te bestellen in Europa, maar in China is het model al sinds 2018 op de markt! Na 5 jaar trouwe dienst is het dus tijd om hem weer up-to-date te brengen.

Volledig nieuwe look...

Wat de wijzigingen betreft, valt de volledig nieuwe neus onmiddellijk op. De SUV krijgt een veel grotere grille en een hertekende voorbumper en lichtsignatuur. Ook het interieur gaat erop vooruit, maar hier zijn de veranderingen kleiner gebleven. De grootste verbetering is te vinden in het infotainmentsysteem van 10,1 inch, waarvan de software verbeterd is.

... maar een identieke prijs!

Hoewel de veranderingen qua design best ingrijpend zijn, is er een ding toch hetzelfde gebleven: zijn scherpe prijs! Momenteel kost de plug-inhybride MG HS minstens €37.385, terwijl de versie met verbrandingsmotor een instapprijs heeft van slechts €26.285 in België. De facelift zou later dit jaar ook naar onze kant van het Kanaal moeten komen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie