Sébastien Vanhouche

16 FEB 2022

Polestar 5 belooft topprestaties!

De elektrische berline wil de strijd aangaan met de Porsche Taycan, onder andere dankzij een bijzonder stijve aluminium architectuur die in Engeland ontwikkeld is.

Polestar wil duidelijk zijn territorium afbakenen! De catalogus van de autobouwer zal dit jaar uitgebreid worden met een grote SUV die de naam ‘3’ krijgt. Daarna is een sportief vierdeurs model met de naam ‘5’ gepland voor 2024. En die berline wil duidelijk in de voetsporen treden van Porsche en zijn Taycan, dankzij een gelijmd aluminium onderstel dat in de Britse vestiging van het merk ontwikkeld is.

Stijver, maar ook lichter!

Deze nieuwe in-house ontwikkelde architectuur verhoogt de stijfheid van het voertuig tot een niveau “dat hoger is dan dat van een sportwagen of een traditionele tweezits supercar.” Nog een voordeel van deze nieuwe structuur: zijn gewicht. Polestar kondigt aan dat zijn ‘5’ “minder zwaar zal zijn dan auto’s uit een lager segment.” Dat is een pluspunt voor de dynamiek, maar ook voor het rijbereik! Dat willen we graag zelf ontdekken. 

Veelbelovend

Deze techniek zou ook de productietijd verkorten omdat het onderstel en het koetswerk tegelijkertijd gebouwd kunnen worden. Maar die productie is nog niet voor meteen! De lancering van de Polestar 5 is pas voorzien in 2024. Op dit moment hebben we naast enkele foto’s van het onderstel en zijn profiel nog geen informatie over deze elektrische vierdeurs. Maar één ding is zeker, we volgen de ontwikkelingen op de voet, want de hij lijkt ons veelbelovend...


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie