Sébastien Vanhouche

21 JAN 2022

Volvo XC40 bijgewerkt

De Zweedse SUV krijgt in het midden van zijn carrière een facelift, maar de esthetische en technologische evoluties zijn miniem.

De bestseller van het merk, en de populairste auto in Vlaanderen, evolueert subtiel. De XC40 krijgt voortaan dezelfde neus als de C40, zijn elektrische tweelingbroer met aflopende daklijn. De koplampen zijn wat slanker en kunnen in optie uitgerust worden met de nieuwe Pixel-technologie. Het onderste deel van de bumper is herwerkt rond de mistlampen... Ga niet op zoek naar andere aanpassingen aan de look, want die zijn er niet. Volvo heeft de uitdrukking "never change a winning team" duidelijk letterlijk genomen.

Meer veiligheid en Google 

Ook binnenin verandert er op esthetisch vlak niets, maar toch zijn er enkele aanpassingen. De plug-in hybrides en elektrische versies kunnen nu uitgerust worden met een wolmix zetelbekleding. De micro-hybride versies krijgen dan weer de nieuwste Google interface met 4 jaar onbeperkte data. Ook de rijhulpmiddelen zijn verbeterd en omvatten Emergency Stop Assist, dat de auto tot een volledige stop brengt als de bestuurder niet reageert.

Vanaf € 31.950 

De Zweedse autobouwer heeft de beschikbaarheid van deze facelift in België nog niet aangekondigd, maar op de website kan je de nieuwe versie al wel configureren. De prijzen beginnen bij € 31.950 voor een conventionele motor, € 45.500 voor de plug-in hybride en € 46.301 voor de puur elektrische versie met enkele elektromotor.


PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ