Arnaud Henckaerts

5 JUL 2022

De Bronco komt naar Europa!

Ford zal hem volgend jaar in beperkte aantallen invoeren. Maar hoeveel stuks en aan welke prijs?

Net zoals de Ford Mustang wereldwijd een legende is, is de Ford Bronco dat in de Verenigde Staten. Maar ook liefhebbers bij ons weten het retro-design en de offroad-capaciteiten van de 4x4 te smaken. Ben jij zo iemand? Dan hebben we goed nieuws: de Bronco maakt de oversteek naar het Oude Continent!

In beperkte aantallen”

Ford lanceerde de Bronco in 1966 in de States. Net als de Mustang, die twee jaar eerder op de makrkt kwam, stond hij voor vrijheid en betaalbare fun. Doorheen de jaren verwaterden die eigenschappen en naarmate de generaties vorderden, daalde de verkoop van de Bronco, tot Ford er in 1996 de stekker uit trok. Maar in 2020, na bijna 25 jaar afwezigheid, verzilverde Ford de iconische status met een nieuw model. Twee nieuwe modellen zelfs: de full-size Bronco en de compactere Bronco Sport. Ondertussen is er ook een Raptor-uitvoering van de Bronco.


Vanaf volgend jaar wordt de Bronco dus ook – in strikt beperkte aantallen – in Europa aangeboden. Het gaat daarbij om de ‘grote’ Bronco, die roet in het eten van de Jeep Wrangler en de Land Rover Defender zal proberen te gooien. Hoeveel er precies de ovesrteek zullen maken en welke motor ze onder de kap zullen hebben, dat is nog niet bekend. Dromen van de Raptor mag je alvast opbergen, daarvan is in het Europese persbericht geen sprake! De prijzen, die zullen waarschijnlijk minder mals zijn dan in de VS…

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie