Sébastien Vanhouche

12 MEI 2022

De Delage D12 is niet dood, integendeel zelfs!

Twee jaar nadat het zijn hypercar onthulde, kondigt de Franse autobouwer aan dat het zijn tests afrondt voor het er alles aan doet om indruk te maken.

De Franse hypercar met F1-look wordt op dit moment getest op het circuit van Magny-Cours. Dat vertelt de Franse autobouwer zelf op zijn Instagram-pagina. Maar het recent herrezen merk houdt het niet voor bekeken na het Franse circuit. Het wil ook een uitstap wagen naar de legendarische Nürburgring! Dat vertelde Laurent Tapie, de directeur van Delage, aan Motor1. En het model kan rekenen op veel meer dan enkel zijn stroomlijn als die van een racewagen om een goede rondetijd neer te zetten.

Meer dan 1.000 pk

Zijn 7.6 liter grote atmosferische V12 centraal achterin levert een indrukwekkende 1.004 pk! En dat is nog niet alles, want hij krijgt hulp van een elektromotor voor een hybride aandrijving! Die elektromotor kan in de GT-versie tot 112 pk leveren voor een totaal van ... 1.116 pk! Het kan ook de iets minder krachtige, maar 90 kg lichtere, Club-uitvoering zijn die een gooi doet naar het ronderecord op de Groene Hel.

Op naar de Verenigde Staten 

Volgens de directeur van het merk heeft de D12 alle crashtests in Europa doorstaan. Er zullen slechts 30 exemplaren worden gebouwd en 10 daarvan zijn bestemd voor Noord-Amerika. Dus steekt de D12, eens de tests achter de rug zijn, de Atlantische Oceaan over om er potentiële kopers te verleiden. Voor 2 miljoen euro per stuk zal overtuigingskracht immers nodig zijn... De eerste exemplaren worden volgend jaar verwacht.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie