Sébastien Vanhouche

5 DEC 2023

Nissan: 3 nieuwe elektrische SUV's op komst

De Nissan Leaf wordt binnenkort een SUV op basis van de Chill-Out-conceptcar, met nadien ook elektrische opvolgers voor de Juke en de Qashqai.

Eind 2024 zou Nissan een nieuwe generatie van de Leaf moeten voorstellen, aldus onze conculega's van Automotive News Europe. Een derde generatie die zijn vorm van compacte middenklasser zal inruilen voor die van een SUV, geïnspireerd op het Chill-Out Concept uit november 2021. Een ingrijpende verandering! Deze derde generatie Leaf zal op hetzelfde CMF-EV-platform worden gebouwd als de Renault Mégane E-Tech en Nissan Ariya, maar dan met batterijen met een 30% hogere energiedichtheid.



Volgende Leaf nog steeds gebouwd in Engeland vanaf 2024

Wat er echter niet verandert, is zijn productielocatie. Zoals nu ook het geval is, zal de Leaf nog steeds worden gebouwd in de Britse Nissan-fabriek in Sunderland. De Japanse constructeur investeert in totaal meer dan 3 miljard euro in de site om er ook andere toekomstige elektrische modellen te bouwen voor de Europese markt.



Elektrische Juke in 2025 en Qashqai EV in 2027

Momenteel worden, naast de Leaf, ook de populaire Juke en Qashqai gebouwd aan de andere kant van het Kanaal. Twee SUV's die ook een volledig elektrische opvolger moeten krijgen, die eveneens in Engeland gebouwd zullen worden. De elektrische Juke haalt zijn inspiratie bij de Hyper Punk-conceptcar en moet in 2025 op de markt verschijnen. De opvolger van de Qashqai wordt dan weer in 2027 verwacht, met invloeden van de Hyper Urban-conceptcar.



Advertentie
Advertentie
Advertentie