Advertentie
Advertentie

Renault krijgt er duidelijk niet genoeg van om zijn aanstaande elektrische R5 te promoten. Stukje bij beetje leren we bij over de Franse stadswagen. Na ons eerder al wat technische informatie te verstrekken, deelt Renault nu enkele bijzondere foto's van de 5 in een neo-retrolook.



Tron-look

Onder een camouflage die heel anders is dan op het prototype dat onze spionagefotografen onlangs hebben gespot, kunnen we iets meer zien van het design van de productieversie. Een ding is zeker: de nieuwe Renault 5 krijgt duidelijk een design dat sterk lijkt op de conceptversie die in 2021 voor het eerst werd voorgesteld! Maar hoewel we dag na dag meer te weten komen over de Franse hatchback, weten we lang nog niet alles...

In 2024 en goedkoper dan een Zoé

De batterij, het rijbereik, het vermogen... Allemaal zaken die Renault nog niet heeft onthuld. We weten wel dat het model vanaf volgend jaar de markt van elektrische stadswagens vervoegt, voor een prijs die lager moet uitvallen dan die van de Zoé. Laten we hopen dat hij een pak goedkoper wordt, want de Zoé wordt momenteel verkocht vanaf 38.125 euro. We denken eerder dat de Renault 5 dichter bij de 25.000 euro zal uitkomen, net als de Volkswagen ID.2 en de toekomstige elektrische Citroën C3.