Sébastien Vanhouche

9 JAN 2023

Mazda doet de rotatiemotor herleven in Brussel!

Hij doet daarbij dienst als generator voor de MX-30 om zo het rijbereik van de elektrische SUV te vergroten.

Het is officieel: de Japanse autobouwer heeft Brussel gekozen om de rotatiemotor in wereldpremière nieuw leven in te blazen! Helaas zal hij niet gebruikt worden om een nieuwe sportcoupé mee aan te drijgen, maar wel als generator om het rijbereik van de elektrische SUV MX-30 te vergroten en hem op die manier polyvalenter te maken.

Van elektrisch naar plug-in

Dankzij dit huwelijk tussen de rotatiemotor en de elektrische aandrijflijn gaat de MX-30 in zekere zin van volledig elektrisch naar plug-in hybride. Het moet gezegd dat zijn huidige rijbereik eerder beperkt is in vergelijking met die van sommige van zijn concurrenten. Met zijn batterij met een capaciteit van 35,5 kWh kan hij op dit moment slechts 200 km per laadbeurt claimen...

Afspraak op 13 januari om 10 uur

Behalve de officiële aankondiging van deze nieuwe aandrijflijn geeft Mazda er verder geen informatie over vrij. Om alles te weten te komen over deze nieuwe rotatiemotor: afspraak voor de officiële voorstelling op 13 januari om 10 uur. Daarna zal hij in de Paleis 6 te bewonderen zijn, om vervolgens in de lente van volgend jaar op de Europese markt gelanceerd te worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie