Pierre-Benoit Sepulchre

22 JAN 2022

Colruyt opent de grootste laadzone voor elektrische auto’s van het land

De zone zal ook toegankelijk zijn voor omwonenden van de site in Halle

Hoewel de naam Colruyt je waarschijnlijk enkel doet denken aan de supermarkten met dezelfde naam, is de Belgische groep ook actief in heel wat andere domeinen, waaronder tankstations (met DATS24) of nog in de elektriciteitsproductie via de energieholding Virya Energy. En zoals heel wat andere bedrijven in ons land, is Colruyt ook bezig om zijn wagenpark te ‘vergroenen’ door de aankoop van hybride, CNG- en 100% elektrische modellen. 

Logischerwijs wil de groep dus ook laadoplossingen bieden aan werknemers die rijden met een elektrisch voertuig. En het minste wat je kan zeggen is dat Colruyt het groot ziet! Één van zijn parkeerterreinen op de historische site in Halle is sinds kort het grootste laadplein voor elektrische auto’s van het land! Het telt niet minder dan 54 dubbele laadpalen met een vermogen van elk 22 kW, en een snellader met een vermogen van 60kW. Op die manier kunnen 109 elektrische of plug-in hybride wagens tegelijkertijd opgeladen worden! En eens de werknemers ‘s avonds de parking verlaten, kunnen de omwonenden gebruik maken van de laadpalen! 

Behalve op de site in Halle kunnen klanten en werknemers van Colruyt ook gebruikmaken van een netwerk van 330 laadpunten: 270 op de parkings van winkels van Colruyt Group en 60 op de parkings van de centrale gebouwen. In 2022 wil Colruyt dat aantal nog verdrievoudigen!


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie