Sébastien Vanhouche

25 SEP 2023

Nissan Concept 20‑23: toekomstige elektrische Micra?

Onder deze conceptcar op hoogspanning zitten waarschijnlijk enkele details verstopt van de toekomstige Nissan Micra...

Voor de 20ste verjaardag van zijn Londense designstudio, heeft Nissan een elektrische conceptcar met de naam '20-23' voorgesteld. Het model haalt zijn inspiratie rechtstreeks bij de fysieke én de virtuele autosport, en ziet er dan ook radicaal uit. Maar onder zijn XXL-wielkasten, spoilers in alle soorten en zijn overbemeten diffusor, zien we vooral een voorproefje van de toekomstige volledig elektrische Micra!



Wat blijft er over?

Tot nu toe is de enige hint die Nissan ons heeft gegeven over zijn toekomstige elektrische stadswagen een lichtsignatuur die uit twee halve cirkels bestaat. Een signatuur die identiek is aan die van de concept 20-23, en dat zowel aan de voorkant als achteraan! We kunnen ons dus inbeelden dat er onder de rondingen en spoilers van deze kleine elektrische bolide de toekomstige Micra schuilgaat. Al vragen we ons af wat er bij de productieversie nog zal overblijven van deze imposante conceptcar, zowel van buiten als van binnen...



Nissan Micra komt eraan

We weten niets over de technische kant van deze conceptcar, en nog minder over de toekomstige Nissan Micra. Dat geldt helaas ook voor zijn Franse tweelingbroer... De Japanse elektrische stadswagen wordt gebaseerd op hetzelfde platform als de toekomstige Renault 5 Electric, en wordt eveneens volgend jaar voorgesteld, al zou het ook kunnen dat we nog moeten wachten tot 2025... En wie weet, misschien krijgt hij ook wel een vanafprijs van om en bij de 25.000 euro?



Advertentie
Advertentie
Advertentie