Sébastien Vanhouche

17 FEB 2023

De Audi TT verdwijnt voorgoed...

In sommige landen komt er eerst nog een 'Final Edition' met een bijzondere look.

Het lijkt er sterk op dat 2023 geen leuk jaar wordt voor de plezierauto in al zijn vormen... Na de eerste vijf sportwagens, waarvan we er sommige nu al missen, is het nu de beurt aan de iconische Audi TT om ons te verlaten. De Duitse autobouwer viert het afscheid met een speciale 'Final Edition'. Maar die blijft jammer genoeg voorbehouden aan enkele markten...

Mooie carrière

De TT zwaait af na drie generaties, 25 jaar mooie en trouwe dienst en een paar concept cars, de ene al interessanter dan de andere. Je kan vandaag nog de hand leggen op enkele exemplaren van de coupé en de cabriolet, voor ze definitief uit de catalogus verdwijnen. Wie droomt van een TT, kan zich dus maar beter haasten!

Final Edition’ voor enkele markten 

Na de recente TT RS Iconic Edition die beperkt werd tot amper 100 exemplaren, krijgen sommige markten zoals het Verenigd Koninkrijk nog een ‘Final Edition’. Die komt heel waarschijnlijk niet naar ons land... En zo rest nog één laatste vraag over de TT: betekent dit afscheid echt het definitieve einde van het model, of zien we hem nog terug in een andere vorm?

Advertentie
Advertentie
Advertentie