Pierre-Benoit Sepulchre

8 NOV 2019

Deze gereedschapskit is heel bijzonder

Na 50 jaar duikt hij weer op.

Heel wat autobouwers hebben beslist om hun vroegere producten weer onder de aandacht te brengen, doorgaans via ‘reborn’-modellen. Vooral Jaguar en Aston Martin zijn daar heel enthousiast mee bezig.

Jaguar heeft nu beslist om die vintage-sfeer nog wat verder door te drijven door na bijna een halve eeuw een specifieke gereedschapskit weer in productie te nemen. Het gaat namelijk over de sleutelset die in de jaren 1960 bij elke nieuwe E-Type werd geleverd.

Exact en luxueus

De afdeling Classic van de constructeur kreeg toegang tot de archieven van het merk en kon op die manier de gereedschapskit op heel getrouwe wijze namaken. De onderdelen worden in een magnifieke uitrolhoes in similileder en stof aangeboden. Je vindt er de accessoires die nodig zijn om de legendarische E-Type te onderhouden, met bijvoorbeeld een distributietimingmeter en een oliepul.

Alle stukken hebben bovendien rigoureus testwerk ondergaan bij Classic en genieten de standaard onderdelen- en accessoiregarantie van de constructeur. De sublieme gereedschapskit is in het VK verkrijgbaar voor 732 pond, wat overeenkomt met zo’n 850 euro.
Advertentie
Advertentie
Advertentie