Jean-Francois Christiaens

2 OKT 2018

Ford Mondeo: nu ook een hybride break

Bij Ford hoef je binnenkort niet meer te twijfelen tussen een break en een hybride. Vanaf volgend jaar krijgt de Mondeo Clipper ook de hybride aandrijflijn van de berline.

De huidige Mondeo Hybrid is er alleen als berline. Vanaf volgend jaar verandert dat: “Voor heel wat klanten is het praktische aspect van een break een must, dus we zijn blij dat ze vanaf volgend jaar hun brandstofrekening kunnen beperken dankzij de ingenieuze benzine-/elektrische aandrijflijn van onze nieuwe Mondeo Hybrid Clipper”, zegt Roelant de Waard, vicedirecteur van Ford Europe.

Nog even geduld

De Ford Mondeo Hybrid Clipper gebruikt een elektromotor om de 2.0 benzine die volgens de Atkinsoncyclus werkt te ondersteunen. In totaal produceert de aandrijflijn 187 pk, en het vermogen wordt via een CVT-automaat overgebracht, net als bij de berline. Voor de volledige details en de prijzen is het nog wachten tot het begin van de verkoop, begin volgend jaar.

1,4 kWh

De lithium-ionbatterij kan 1,4 kWh aan en bevindt zich achter de achterzetels. Net als in de berline moet hij daardoor in de stad tijdelijk 100 procent elektrisch kunnen rijden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie