Sébastien Vanhouche

6 APR 2023

Jeep Wrangler gaat opgefrist de tweede helft van zijn carrière in

De vierde generatie van de Amerikaanse terreinwagen geniet van een opgefriste look, betere offroadcapaciteiten en ook verbeteringen op vlak van technologie en veiligheid.

Jeep maakt gebruik van het autosalon van New York om een facelift te introduceren van de 4e generatie van zijn iconische Wrangler. Een opfriskuur die begint met een nieuwe look aan de buitenkant dankzij een nieuwe en kleinere grille en een hertekende voorbumper. Voor de eerste keer kan je daar vanuit de fabriek, maar wel als optie, een lier laten monteren die tot 3,6 ton kan trekken. Een zeer handige uitrusting wanneer je je buiten de gebaande paden begeeft.



Verbeterde technologie en veiligheid

De Amerikaanse constructeur heeft ook de achteras van zijn 4x4 herzien om zijn offroadcapaciteiten nog verder te verbeteren. Daardoor kan er nu ook tot 2 ton worden gesleept. Verder vinden we in de lijst van verbeteringen nog een nieuw centraal infotainmentscherm van 12,3 inch, standaard gordijnairbags en een adaptieve cruise control met stop-go-functionaliteit.



En in België?

Jeep heeft nog geen Europese lanceringsdatum vermeld van deze facelift, die voorlopig enkel zijn debuut maakt op Amerikaans grondgebied. Vandaag is de Wrangler enkel als plug-inhybride 4xe te bestellen in België voor een vanafprijs van 80.500 euro. Laten we hopen dat deze prijs niet nog verder toeneemt met de komst van deze verbeteringen...



Advertentie
Advertentie
Advertentie