Sébastien Vanhouche

18 APR 2023

Renault Clio: grote veranderingen!

De midlifefacelift van de 5e generatie Renault Clio brengt grote veranderingen met zich mee! Als kers op de taart krijgt het model een nieuwe Esprit Alpine-uitvoering die een nog meer dynamische look krijgt.

Terwijl het autosalon van Shanghai op volle toeren draait, heeft Renault ervoor gekozen zijn eigen evenement op poten te zetten om de facelift van de Clio voor te stellen. En het is een facelift die mag tellen! De voorzijde van de stadswagen werd quasi volledig hertekend om de nieuwe designtaal van het merk te integreren. Een ding is zeker: de designers hebben geen half werk geleverd bij Renault! De Franse B-segmenter krijgt zelfs een Esprit Alpine-uitvoering met een nog meer dynamische look.



Meer technologie

Verder zijn de veranderingen eerder beperkt gebleven. De achterzijde krijgt een licht opgefriste bumper en een iets gewijzigde lichtsignatuur. Het interieur krijgt voortaan wel een standaard digitaal instrumentendisplay van 7 inch, dat optioneel vergroot kan worden tot 10 inch. Het centrale scherm is dan weer 7 tot 9,3 inch groot, afhankelijk van de uitvoering en de gekozen opties.



Enkel nog met benzinemotor, beschikbaar vanaf juli

Onder de motorkap is de Renault Clio enkel nog te bestellen met drie benzinemotoren. Als instapmotor is er de SCe en zijn kleine atmosferische driecilinder van 1 liter en 65 pk. De TCe heeft identiek hetzelfde blok, maar krijgt een turbo om zijn vermogen naar 90 pk te tillen. Tenslotte is er bovenaan het gamma nog steeds de E-Tech 'full hybrid' met 145 pk. Wie interesse heeft: Renault opent de bestelboeken voor het vernieuwde model vanaf 1 juli 2023.



Advertentie
Advertentie
Advertentie