Pierre-Benoit Sepulchre

2 JUN 2022

Video: deze schuur zit tjokvol automobiele juweeltjes

Op het menu: Bentley, Rolls-Royce, Jaguar, Porsche, Jensen en nog vele andere.

Het YouTube-kanaal The Bearded Explorer pakt uit met een verrassende video. Het team, dat volledig bestaat uit avonturiers met een baard, heeft een schuur en een resem schuilhokken ontdekt op een bouwvallig terrein. Hun inhoud: een vijftigtal sportieve en luxueuze wagens. Een en ander lijkt te zijn opgenomen aan de overkant van het Kanaal, maar meer weten we ook niet over de exacte locatie van deze schat.

Voor elk wat wils

De schuur en haar schuilhokken herbergen dus tientallen auto’s. Er zijn er zoveel dat de minder prestigieuze zelfs in de buitenlucht moeten slapen. Dat doen ze duidelijk al vele jaren want ze zijn overwoekerd door onkruid en zelfs struiken. De algemene staat van de voertuigen zal dus ‘suboptimaal’ zijn. Sommige exemplaren zijn zelfs uit elkaar gehaald en andere lijken een ongeval te hebben gehad, maar ze zijn allemaal op zijn minst bedekt door een dikke laag stof of zelfs planten, voor de minst fortuinlijke automobielen.

Hoewel het onmogelijk is om alle aanwezige modellen op te sommen, herkennen we toch een paar Jaguars, Bentleys, Rolls-Royces, Porsches (944, 924 en 911), een Fiat-Abarth coupé, een Jensen Interceptor, Mercedes, MG’s en Morrissen. Ook een dik handvol auto’s van Franse makelij is op te merken.

Gezien het indrukwekkende aantal wagens heeft het er alle schijn van dat het terrein en zijn inhoud ooit van een rijke verzamelaar was, die naar alle waarschijnlijkheid geen erfgenamen had.


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie