Pierre-Benoit Sepulchre

22 MRT 2021

Waarom kost deze Volvo 20 miljoen dollar?

Dit is ongetwijfeld de duurste Volvo V70 ooit.

20210322140325volvo-newyork-8.jpg

Sinds een jaar of veertig kunnen eigenaars van een auto in de Amerikaanse staat New York een gepersonaliseerde nummerplaat te bekomen. Toen dat pas mogelijk was, kocht een inwoner de plaat “New York” voor een handvol dollars. Ze bleef in de familie en ging door de jaren van de ene auto naar de andere.

Ondertussen hebben souvenirwinkels van de Big Apple vele nepnummerplaten met het opschrift New York aan talloze toeristen verkocht om bij hen thuis aan de muur te hangen. Om maar te zeggen dat dit object op vier jaar tijd fors in waarde is gestegen. Vandaag is ze een echt cultobject geworden.

Omdat nummerplaten in de VS kunnen worden doorgegeven, heeft de eigenaar beslist om er nu afstand van te doen, samen met zijn trotse Volvo V70 van begin de jaren 2000. De vraagprijs? 20 miljoen dollar of 16,8 miljoen euro. De handel in nummerplaten is een echte business in de Verenigde Staten, maar ook in het Verenigd Koninkrijk. Toch is nooit eerder zo’n buitenissig bedrag gevraagd voor een plaat.
20210322140318volvamain.jpg

?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie