Sébastien Vanhouche

23 MEI 2022

Zoveel kost de Volkswagen ID.Buzz

Het is ondertussen twee maanden geleden dat Volkswagen het doek haalde van de elektrische reïncarnatie van zijn legendarische bus. En we kennen eindelijk de prijzen!

Het is zover, we weten eindelijk hoeveel het kost om te rijden met de VW Bus van de 21ste eeuw. De ID.Buzz kost minimum € 60.699,05 voor de versie met vijf zitplaatsen. Deze configuratie combineert een batterij van 77 kWh met een elektromotor die 150 kW of 204 pk levert en beschikt over een koppel van 310 Nm. De elektromotor zit op de achteras. VW claimt een rijbereik tot 423 km en een oplaadcapaciteit tot 170 kW, wat de batterij moet opladen van 5 naar 80 procent in een half uur.

Met of zonder zetels

De ID.Buzz is ook verkrijgbaar in een Cargo uitvoering, de lichte vracht. Die kost € 53.155,30 of € 43.930,00 exclusief BTW. Hij heeft precies dezelfde motor en biedt vergelijkbare prestaties en rijbereik. Bij de lancering biedt Volkswagen enkel deze combinatie van batterij en motor aan, en één enkel afwerkingsniveau.

Pas op voor de eindfactuur...

Deze uitvoering, "Pro" genaamd, heeft standaard LED-verlichting, achteruitrijsensoren voor en achter en een centraal scherm van 10 duim. Maar dat neemt niet weg dat de lijst van opties zeer uitgebreid is! Ondanks de aanwezigheid van een scherm, biedt deze uitvoering geen navigatie! Voor de GPS wordt een meerprijs van € 850 aangerekend. Reken ook €312 extra voor de adaptieve cruise control. Of nog € 1.266 voor de matrixverlichting. Met andere woorden, de eindfactuur kan snel oplopen, ondanks een al 'stevige' basisprijs...

Advertentie
Advertentie
Advertentie