Sébastien Vanhouche

21 DEC 2022

Chiron Profilée, de geheime Bugatti!

Het is ook de ultieme kans om een W16 op de kop te tikken. Hij zal immers per opbod verkocht worden...

De 'Profilée', die twee lange jaren voor de wereld verborgen gehouden werd, had een plaats moeten krijgen tussen de Sport en Pur Sport-versies in het Chiron gamma. Helaas waren alle 500 exemplaren van de Molsheim hypercar al verkocht voordat Bugatti de ontwikkeling ervan kon afronden... Maar het merk besloot de assemblage van het unieke model toch te voltooien!

"Ontworpen om de bochten te kietelen"

Net als alle Chiron-modellen wordt de Profilée aangedreven door de legendarische 1.500 pk sterke W16 quad-turbo ontwikkeld door Bugatti. Dankzij zijn herwerkte versnellingsbak kan hij vanuit stilstand de 100 km/u aantikken in slechts 2,3 seconden en de 200 km/u in 5,5 seconden! Zijn topsnelheid is 'beperkt' tot 380 km/u vanwege zijn aerodynamische addenda. De Profilée is dan ook "ontworpen is om de bochten te kietelen"!


Afspraak in februari 2023 voor zijn veiling! 

Zoals je misschien al geraden hebt, komt er geen tweede exemplaar van de Chiron Profilée. Dit is een unieke auto, maar ook de laatste kans om een W16 in handen te krijgen! Om ervoor te zorgen dat iedereen, Bugatti-eigenaar of niet, dezelfde "kans krijgt om hem te bemachtigen", heeft de autobouwer besloten om hem op 1 februari 2023 bij RM Sotheby's onder de hamer te laten gaan! En dat zal waarschijnlijk een bijzonder hoge prijs opleveren...


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie