Sébastien Vanhouche

11 JAN 2023

Mansory maakt van de Urus een SUV coupé

Slechts 8 exemplaren van deze Venatus Coupé EVO C zullen gebouwd worden, elk in een ‘unieke’ configuratie...

Mansory slaat weer toe. De tuner vergrijpt zich opnieuw aan de Lamborghini Urus op een … ‘subtiele’ en verrassende manier. Het maakt van de Italiaan een SUV Coupé! Naast de indrukwekkende koetswerkkit die deze Urus aangemeten krijgt, werd de rest van het koetswerk ook grondig aangepakt. Mansory nam geen genoegen met het simpelweg wegwerken van de achterdeuren, het verplaatste de B-stijl ook 20 cm naar achteren om zo de toegang tot de tweede zetelrij te vergemakkelijken.

Ook het interieur werd herwerkt

De vele aanpassingen blijven niet beperkt tot het koetswerk van de Urus. Zo werden de zetels vooraan bijvoorbeeld herwerkt om ervoor te zorgen dat ze naar voor klappen om de toegang tot de achterste zitplaatsen mogelijk te maken. Ook die laatsten werden opnieuw ontworpen om van deze Venatus Coupé EVO C een vierzitter te maken.

8 exemplaren met 900 pk en 1.100 Nm 

Mansory dook ook onder de motorkap van de Urus. Zijn V8 biturbo levert voortaan een 900 pk en een koppel van 1.100 Nm! Een vermogen dat zorgt voor een topsnelheid van 323 km/u en de traditionele 0 naar 100-sprint in amper 2,9 tellen. Mansory zwijgt in alle talen over de prijs van zijn nieuwe Venatus Coupé EVO C, maar laat wel weten dat er maar 8 exemplaren gebouwd zullen worden en dat elk van hen uniek wordt...


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie