Wim Bervoets

28 SEP 2018

Officieel: Audi SQ2 is 300 pk sterke sportieve SUV

Op het salon van Parijs toont Audi de sportieve S-versie van zijn kleine Q2. Die is 300 pk sterk en haalt 100 km/u in 4,8 seconden.

De Audi SQ2 gebruikt de 2.0 TFSI viercilinder turbobenzine, die in zijn geval goed is voor 300 pk en 400 Nm. Daardoor sprint de kleine SUV naar 100 km/u in 4,8 seconden en haalt hij een begrensde topsnelheid van 250 km/u. Het vermogen wordt via een S tronic-automaat met dubbele koppeling naar de vier wielen gestuurd.

Sportieve aankleding

Dynamisch zet Audi de Q2 20 millimeter dichter tegen de grond. Een sportiever getekende voorbumper, opvallend kleurenaanbod, sportieve accenten op de zij- en achterkant en een dubbele uitlaat aan weerszijden maken het visuele plaatje af. Standaard staat de Audi SQ2 op 18-duimsvelgeen, met 19-duimers als optie.

Binnenin is de sportieve toets zichtbaar in sportzetels en een sportstuur, en kleuraccenten in zwart en aluminium. De standaarduitrusting bevat onder meer automatische airco en gedeeltelijk lederen bekleding voor de zetels. In de optielijst zien we het digitale instrumentenpaneel, een uitgebreid MMI-infotainmentsysteem met connectiviteit, alcantara voor het interieur, en uitgebreide rijhulp met fileassistentie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie