Pierre-Benoit Sepulchre

9 FEB 2022

Video: deze Vietnamezen bouwden hun eigen Bugatti Chiron!

Deze replica is allesbehalve perfect, maar daarom niet minder indrukwekkend!

De Bugatti Chiron is één van de meest verafgode auto’s ter wereld, eenvoudigweg omdat hij zeldzaam is, (heel) duur en bijzonder gesculpteerd. Bovendien is hij niet meer nieuw te koop, aangezien de hele productie uitverkocht is! 

Heel wat argumenten die een handvol gepassioneerde Vietnamezen (de eigenaars van het YouTube-kanaal Nhết TV) ertoe brachten om hun eigen exemplaar van de Bugatti Chiron te bouwen. Meer dan een jaar hadden ze nodig om het titanenwerk tot een goed einde te brengen, met behulp van allerhande onderdelen en zonder professionele uitrusting. 

Step by step

De mannen achter het project maakten een video van een veertigtal minuten die terugblikt op het volledige proces van bij de start en de maanden die daarop volgden. De liefhebbers van de mooiere vierwielers waren niet aan hun proefstuk toe, want ze bouwden eerder al een Ferrari 488 GTB. 

Terwijl de echte Chiron een 8 liter W16 onder de motorkap heeft, met dankzij vier turbo’s een vermogen van 1.500 pk, moet deze exotische versie het stellen met een viercilinder van Toyota die de makers recupereerden op een autokerkhof, en die minder dan 100 pk levert!


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie