Arnaud Henckaerts

2 MEI 2022

Zoveel kost de Ineos Grenadier!

Vanaf 18 mei kan je er één bestellen en in juli start de productie.

Een Belgische verdeler was er al voor de no-nonsens 4x4 van Ineos automotive, de Grenadier, en nu is er ook een prijs! In ons land kost hij minstens € 60.990 inclusief BTW voor een rechttoe rechtaan ‘Utility Wagon’. Die biedt standaard twee zitplaatsen en een laadruimte, maar is ook verkrijgbaar als vijfzitter. Onder de motorkap zit in elk geval een 3.0 liter zes-in-lijn van BMW, gekoppeld aan een ZF achttrapsautomaat. Je hebt daarbij de keuze uit een 286 pk en 450 Nm sterke benzine of een 249 pk en 550 Nm sterke diesel. De permanente vierwielaandrijving beschikt ook over een reductiebak en een vergrendelbaar centraal differentieel voor het zwaardere offroad-werk.


Ook lifestyle-uitvoeringen

Wil je wel de offroad-capaciteiten, maar in een minder ‘utilitaire’ uitvoering? Dan moet je in de optielijst duiken of kies je voor de ‘Station Wagon’, die bij de lancering beschikbaar is in twee speciale edities: de meer avontuurlijke Trialmaster of de luxueuzere Fieldmaster, beiden aangekleed door het trendy outdoor- en motorkledingmerk Belstaff. Ze kosten je minstens €70.490 inclusief BTW. Ineos belooft dat de Grenadier bij zijn lancering beschikbaar zal zijn met heel wat personaliseringsmogenlijheden, opties af-fabriek en door Ineos geleverde accessoires. Verder claimt het bedrijf een ‘open-source aanpak’ waarbij je als klant bestaande accessoires van andere leveranciers kan koppelen aan voorgemonteerde elektrische aansluitpunten.


De orderboeken voor de Ineos gaan open op 18 mei, wanneer ook de volledige specificaties en een uitgebreide configurator online worden gezet. Als je niet kan wachten, kan je wel al een productieslot reserveren (de Belgische website is voorlopig enkel beschikbaar in het Frans en het Duits) en op die manier bij de eerste klanten te horen. Ineos rekent daarvoor een reservatiefee van € 450, die ofwel afgetrokken wordt van het aankoopbedrag ofwel volledig terugbetaald wordt wanneer je beslist om toch geen Grenadier te kopen.

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie