Jean-Francois Christiaens

26 JUL 2022

Audi onthult een nieuwe Q6

Audi stelt een nieuwe SUV met drie zetelrijen voor en doopt hem Q6. Het model wordt de grootste SUV in de catalogus van het merk, maar...

… je moet niet meteen naar je lokale Audi-dealer lopen! Deze Audi Q6 werd immers in China voorgesteld door Audi-SAIC. Het gaat dus om een model voor de Aziatische markt, waarvan de commercialisering bij ons niet voorzien is. Een Q6 e-tron krijgen we wel, net als een Sportback coupéversie van hetzelfde model. Maar deze Q6-modellen zullen gebouwd worden op het nieuwe elektrische PPE-platform dat gedeeld wordt met Porsche (onder andere voor de toekomstige Macan EV).

Deze Q6 ‘Made in China’ staat dan weer op het MQB-platform met verbrandingsmotor van de VW-groep, in een stevig verlengde versie. Deze nieuwe Chinese Q6 is zelfs iets langer dan onze Q7 (5,06 m) en Q8 (4,99 m), de SUV-vlaggenschepen van Audi in Europa. En dat maakt van de Q6 de grootste SUV ooit van het merk.

Aan boord van deze Chinese Q6 vinden we drie zetelrijen. Onder de motorkap is er keuze uit drie aandrijflijnen met een 2.0 of 2.5 liter benzine: 40 TFSI (231 pk), 45 TFSI (265 pk) en 50 TFSI (299 pk).


Advertentie
Advertentie
Advertentie