Sébastien Vanhouche

30 MEI 2022

Deze Peugeot reed meer dan een miljoen kilometer!

Het minste wat je kan zeggen is dat Fabrice en zijn 307 SW HDi samen een lange weg afgelegd hebben...

Fabrice en zijn Peugeot 307 SW legden een miljoen kilometer af! Hoewel dit niet de auto is met de hoogste kilometerstand die we bij VROOM.be ooit gezien hebben, dwingt deze prestatie toch respect af. Vooral omdat Peugeot blijkbaar zelf niet had verwacht dat één van zijn auto's zo'n afstand zou kunnen afleggen. Het dashboard stopte immers bij 999.999 km, het is gewoon niet ontworpen om een miljoen te tonen...

Het geheim van zo'n lange levensduur is niet erg ingewikkeld... 

Fabrice en zijn Française hadden 16 jaar nodig om het equivalent van 25 ritten rond de aarde te voltooien! Het geheim van zo'n lange levensduur? Nauwgezet en regelmatig onderhoud volgens de eigenaar. De 307 rolde van de band op 16 juni 2006 en legde sindsdien meer dan 60.000 km per jaar af, meer dan 5.000 km per maand!

Wat wordt zijn volgende auto?

Toen hij hem kocht, koos Fabrice voor een 1.6 HDi, wat logisch is gezien de afstanden die hij aflegt. In 16 jaar is de motor nooit vervangen, zelfs de turbo niet! Anderzijds hebben een aantal onderdelen wel de geest gegeven, met name de versnellingsbak die ooit vervangen moest worden. Maar hoewel er bij de laatste technische controle nog geen opmerkingen waren, denkt de veelrijder toch dat zijn Peugeot aan het eind van zijn leven is: "Ik was bang dat hij het in de laatste 300 kilometer zou begeven... ik denk dat hij bijna op is". Maar waardoor zal Fabrice hem vervangen, een nieuwe 308 SW diesel?

Advertentie
Advertentie
Advertentie