Sébastien Vanhouche

7 JUL 2022

Euro NCAP: 5 sterren voor Alfa, Cupra, Kia en Mercedes!

De Aygo X van Toyota kreeg 4 sterren, maar bij BMW was er daarentegen wat teleurstelling...

We kunnen niet zeggen dat Alfa Romeo gewend is aan crashtests, de laatste die in de muur eindigde werd was de Stelvio... in 2016! Maar toch weet de Tonale net als zijn grote broer de maximale 5-sterren score te krijgen! Hij blinkt deels uit door zijn uitstekende rijhulpmiddelen, die nu een belangrijke rol spelen in de eindafrekening.

Ook de maximumscore voor Kia, Cupra en Mercedes! 

De Tonale is niet de enige die naar het front gestuurd werd en met onderscheidingen terugkwam. De Kia Sportage, die zijn basis deelt met op de 5-sterren Hyundai Tucson, krijgt ook de hoogste eer, net als de Cupra Born, de sportieve tweelingbroer van de ID.3. Nu we het toch over gedeelde platforms hebben: ook de Mercedes Citan Tourer en de T-Klasse, die deel uitmaken van de Renault Kangoo-familie, werden getest. In tegenstelling tot de 4 sterren van de Française verdienen de Duitsers wel een vijfde ster, dankzij hun extra centrale airbag en hun efficiëntere actieve veiligheidsvoorzieningen.

4 sterren: goed voor de Aygo, minder goed voor de i4... 

De Toyota Aygo X werd ook getest door Euro NCAP . Hij kreeg 4 sterren, een mooie prestatie voor zo'n kleine auto! Het moet gezegd dat hij uitgerust is met veel veiligheidssystemen voor zijn segment. Teleurstelling tenslotte voor de BMW i4, die er niet in slaagt de maximumscore te halen. Hij verliest vooral punten op het gebied van het vermijden van botsingen en behaalt slechts 4 sterren. 

?

PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ