Sébastien Vanhouche

15 APR 2022

5 waanzinnige cijfers over de Lucid Air Performance!

Het Amerikaanse merk komt met een nieuwe versie van zijn elektrische ‘Air’ berline. Hoewel die niet zo performant is als de ‘Dream Edition’, zijn de cijfers toch indrukwekkend! Dit zijn er 5.

1. 2,6 seconden

Met zijn 1.050 pk is deze variant van de Air, die Grand Touring Performance gedoopt wordt, in staat om vanuit stilstand de 100 km/u aan te tikken in slechts 2,6 seconden! En dat is nog niet alles, want hij gaat tot 270 km/u snel! Daarmee doet hij zijn naam alle eer aan.

2. 718 kilometer

Ondanks zijn uitzonderlijke prestaties beschikt deze nieuwe versie over een meer dan redelijk rijbereik. We hebben het over meer dan 700 km per laadbeurt! Het moet gezegd dat hij daarvoor beschikt over een enorme batterij met een capaciteit van 113 kWh. Afgezien van de elektrische Hummer kan je nergens veel groter krijgen qua batterij.

3. 900 V

Behalve een recordrijbereik beschikt de Lucid Air Grand Touring Performance ook over een ultrasnelle 900V laadarchitectuur. Dat betekent dat je in slechts 20 minuten bijna 500 km extra rijbereik 'tankt'.

4. 34 duim

Dit nieuwe model is nog steeds een Lucid Air - met andere woorden, een uit de kluiten gewassen ultra-luxueuze sedan. De ruimte in de cabine is royaal en de technologie aan boord moet niet onderdoen. Het scherm meet 34 duim en doet dienst als instrumentenpaneel en centraal bedieningssysteem!

5. 179.000 dollar

Natuurlijk moet er voor al deze indrukwekkende functies betaald worden. En dat kost een aardige duit! De prijs van deze Lucid Air Grand Touring Performance begint bij $179.000, of iets meer dan €164.000 aan de huidige wisselkoers...


Advertentie
Advertentie
Advertentie