Arnaud Henckaerts

14 JUN 2022

Lynk & Co 01 vernieuwd

Onder andere de achterkant krijgt een opfrisbeurt.

Na toekomstnieuws over Lynk & Co vorige week, kondigt het merk van de Chinese Geely-groep nu een facelift aan van zijn 01. Je weet wel, die (plug-in) hybride SUV die je kan huren met een maandelijkse abonnementsformule en kan delen met vrienden en familie om de maandkost draaglijk te houden. Het gaat voorlopig om de versie voor de Chinese markt, maar die zal ook zijn weg vinden naar Europa.

Binnenkort ook volledig elektrisch?

Terwijl je al goed moet kijken om vooraan wijzigingen te spotten, zoals een licht hertekend radiatorrooster, is dat achteraan niet zo moeilijk. De achterlichten vormen één geheel en lopen nu over de volledige achtersteven. Ook de uitlaten zijn niet meer zichtbaar. Binnenin zien we een tweekleurige afwerking en het multimediasysteem krijgt eveneens een opfrisbeurt.


De Lynk & Co 01 krijgt een nieuwe ‘E-Motive’ hybride aandrijflijn op basis van een efficiënte 1.5 liter driecilinder met 150 pk en een 136 pk sterke elektromotor, die gecombineerd 245 pk kunnen leveren aan de voorwielen. Een plug-in hybride versie krijgt dan een extra elektromotor achteraan. Later zou er zelfs een volledig elektrische versie komen. Niet onlogisch, aangezien de Lynk & Co 01 zijn onderstel deelt met de Volvo XC40. Wanneer de vernieuwde versie in Europa beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie