Sébastien Vanhouche

24 JAN 2023

Lynk & Co: de vervanger van de 01 wordt elektrisch

De huidige SUV van Lynk & Co in Europa wordt in 2024 vervangen, maar het merk blijft wel werken met zijn abonnementsmodel.

In een interview bij de collega’s van Automotive News Europe heeft Alain Visser, de CEO van het merk, aangekondigd dat de Lynk & Co 01 binnenkort vernieuwd wordt. En het gaat daarbij niet om een eenvoudige facelift, maar wel om een volledig nieuw model, op een 100 % elektrisch onderstel.

Een nieuw platform voor meer dan 440 km rijbereik

Deze nieuwe 01 zal gebouwd worden op het SEA-platform (Sustainable Experience Architecture) dat door de Geely-groep is ontwikkeld. Dat wordt al gebruikt in de Smart #1, maar zal hoogstwaarschijnlijk ook dienstdoen voor de toekomstige Volvo EX30. We kunnen ons inbeelden dat de Lynk & Co, die in zijn huidige vorm groter is dan de Smart, ook een groter rijbereik zal bieden dan de 440 km van de #1.

Nog steeds met abonnementsformule

De auto verandert dan wel, het abonnement blijft! Het zal dus mogelijk zijn om een Lynk & Co te huren op basis van een maandelijkse formule die op elk moment kan worden stopgezet. Om meer te weten te komen over de nieuwe 01, zullen we moeten wachten tot 2024, wanneer het model op de markt komt en Lynk & Co eindelijk winstgevend moet zijn in Europa...

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie