Sébastien Vanhouche

7 JUN 2022

Lynk & Co The Next Day: van deel‑SUV naar sportieve berline!

Deze Chinese concept car van een vierdeurs coupé met plug-in hybride technologie zou in productie gaan!

Vierdeurs coupés zijn hip op dit moment: Polestar, DeLorean, Fisker, Lynk&Co, … iedereen werkt eraan! Maar de Next Day concept is anders… eerst en vooral kondigt hij de toekomstige designrichting van het Chinese merk aan. We herkennen hem enkel nog aan de dubbele verticale lichtsignatuur van de autobouwer, maar dat is het zowat! Welkom hoeken en dynamiek!

Hij zweert verbrandingsmotoren niet af

In tegenstelling tot de eerder genoemde merken hebben we het hier nog steeds over een plug-in hybride en niet over een volledig elektrisch model! Onder het bijna 5 m lange koetswerk voorziet de de autobouwer verschillende motorcombinaties. De krachtigste zou in staat zijn om in 5 seconden naar 100 km/u te sprinten! Het puur elektrische rijbereik zou variëren tussen 60, 100 of 150 km, afhankelijk van de uitvoering. 

Om te delen? 

Deze in China voorgestelde concept zou een voorbode zijn van een productieversie. Als onderdeel van de Geely-groep is Lynk&Co daar veel sterker aanwezig dan hier. De autobouwer heeft zelfs een compleet gamma en niet alleen een SUV om te delen. Maar mogen we de productieversie van deze coupé in Europa verwachten met eenzelfde soort aanbod als de 01? Helaas is er op dit moment nog niets officieel... 

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie