Sébastien Vanhouche

30 JAN 2024

WWCOTY: dit zijn de 5 favoriete auto's van vrouwen in 2024

75 vrouwelijke journalisten uit 52 verschillende landen hebben 5 winnaars gekozen uit in totaal 62 automodellen. Dit zijn de winnaars in de verschillende categorieën.

Zoals elk jaar is het team van Women's Worldwide Car of the Year samengekomen om te stemmen op de 5 auto's die het meeste indruk hebben gemaakt in 2023. Voor deze 14e editie waren er maar liefst 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen die hun selecte hebben gemaakt uit in totaal 62 wagens verdeeld onder 5 verschillende categorieën. De enige vereiste was dat het model in kwestie op minstens twee continenten gelanceerd is tussen 1 januari en 31 december 2023. Dit zijn de 5 winnaars in hun respectieve categorieën:

Family Car: Volvo EX30

Large Car: BMW 5 Reeks 

SUV: Kia EV9

4x4 & Pick-Up: Volkswagen Amarok

Exclusive Car: Aston Martin DB12

Maar met deze winnaars is de strijd om de ultieme titel van Women's Worldwide Car of the Year nog niet gestreden. Deze vijf modellen moeten het nu tegen elkaar opnemen om de eindwinnaar van WWCOTY 2024 te verkiezen. De winnaar wordt aangekondigd op het YouTube-kanaal van de organisatie op Internationale Vrouwendag, op 8 maart om middernacht. Wie denk jij dat er wint? De boeken zijn open!

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie